fbpx

Protetică pe implanturi dentare – Royal Smile Clinic

Protetica pe implanturi dentare se referă la aplicarea de lucrări protetice (coroane, punți, proteze) pe implanturi dentare. Implanturile dentare sunt dispozitive de titan sau alte materiale biocompatibile care sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei pentru a înlocui rădăcinile dentare pierdute. Protetica pe implanturi dentare oferă o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Tehnica „All-on-6” în protetica pe implanturi dentare reprezintă un tratament pentru înlocuirea tuturor dinților absenți într-o arcadă dentară folosind 6 implanturi dentare. Această abordare oferă stabilitate și susținere pentru o lucrare protetică fixă, cum ar fi o punte sau un arc dentar complet. Iată câteva aspecte importante despre protetica „All-on-6”:

 1. Numărul de implanturi: Tehnica „All-on-6” implică plasarea a 6 implanturi dentare în fiecare arcadă dentară (maxilar sau mandibulă). Aceste implanturi sunt poziționate strategic pentru a maximiza suportul și stabilitatea lucrării protetice.
 2. Stabilitate și funcționalitate: Datorită numărului mai mare de implanturi, această tehnică oferă o stabilitate crescută și o funcționalitate îmbunătățită comparativ cu alte opțiuni protetice.
 3. Procedura chirurgicală: Procedura chirurgicală pentru plasarea implanturilor în tehnica „All-on-6” este, în general, mai rapidă și mai puțin invazivă decât alte tehnici care ar necesita un număr mai mare de implanturi.
 4. Osointegrarea și faza de vindecare: După plasarea implanturilor, este necesară o perioadă de vindecare în care implanturile se integrează cu osul înconjurător. După osointegrare, se procedează la realizarea lucrării protetice.
 5. Tipurile de lucrări protetice: Tehnica „All-on-6” permite atașarea unei lucrări protetice fixe, cum ar fi o punte dentară sau un arc dentar complet, folosind cele 6 implanturi ca suport.
 6. Beneficii: Printre beneficiile acestei tehnici se numără stabilitatea îmbunătățită, restaurarea funcționalității normale a dinților, îmbunătățirea vorbirii și a masticatiei, precum și restabilirea esteticii faciale.
 7. Consultație și evaluare: Este important să discutați cu un specialist în implantologie sau un medic dentist experimentat pentru a evalua dacă sunteți un candidat potrivit pentru această tehnică și pentru a stabili un plan de tratament personalizat.

În general, protetica „All-on-6” oferă o soluție eficientă și predictibilă pentru pacienții care au pierdut majoritatea sau toți dinții într-o arcadă dentară și doresc o alternativă fixă și stabilă la protezele mobile.

Tehnica „All-on-4” în protetica pe implanturi dentare este o opțiune de tratament care implică utilizarea a patru implanturi dentare pentru susținerea unei lucrări protetice complete într-o arcadă dentară (maxilar sau mandibulă). Această metodă a fost dezvoltată pentru a oferi o soluție eficientă și mai puțin invazivă în comparație cu alte opțiuni care ar necesita un număr mai mare de implanturi. Iată câteva aspecte cheie despre protetica „All-on-4”:

 1. Numărul de implanturi: Spre deosebire de alte tehnici care ar putea implica 6 sau mai multe implanturi, tehnica „All-on-4” utilizează doar patru implanturi dentare. Aceste implanturi sunt poziționate strategic pentru a maximiza suportul și stabilitatea lucrării protetice.
 2. Plasarea strategică a implanturilor: Cele patru implanturi sunt plasate în zonele de os cu densitate mai mare, astfel încât să poată oferi o bază solidă pentru lucrarea protetică. Această abordare poate reduce necesitatea de grafturi osoase în cazul în care pacientul are o pierdere de os semnificativă.
 3. Procedura chirurgicală: Procedura chirurgicală pentru implanturile „All-on-4” este concepută pentru a fi mai rapidă și mai puțin invazivă decât alte abordări. Aceasta poate contribui la reducerea timpului de vindecare și disconfortului postoperator.
 4. Faza de vindecare și osointegrare: După plasarea implanturilor, este necesară o perioadă de vindecare în care implanturile se integrează cu osul înconjurător. După osointegrare, se procedează la realizarea lucrării protetice.
 5. Tipurile de lucrări protetice: Tehnica „All-on-4” permite atașarea unei lucrări protetice complete fixe, cum ar fi o punte dentară sau un arc dentar, folosind cele patru implanturi ca suport.
 6. Beneficii: Printre beneficiile acestei tehnici se numără rapiditatea procedurii, reducerea necesității de intervenții chirurgicale suplimentare, precum și restaurarea eficientă a funcționalității și esteticii orale.
 7. Consultație și evaluare: Este important să discutați cu un specialist în implantologie sau un medic dentist experimentat pentru a evalua dacă tehnica „All-on-4” este potrivită pentru dvs. și pentru a stabili un plan de tratament personalizat.

Această tehnologie este o opțiune populară pentru pacienții care au pierdut majoritatea sau toți dinții și doresc o soluție fixă și stabilă. Cu toate acestea, fiecare pacient are nevoi și condiții specifice, iar un plan de tratament ar trebui să fie stabilit în urma unei evaluări amănunțite de către echipa medicală.

All-on-4 și All-on-6 sunt două tehnici distincte în protetica pe implanturi dentare, iar principala diferență dintre ele constă în numărul de implanturi utilizate pentru susținerea unei lucrări protetice complete într-o arcadă dentară (maxilar sau mandibulă). Iată câteva diferențe cheie între All-on-4 și All-on-6:

 1. Numărul de implanturi:
  • All-on-4: Utilizează doar patru implanturi dentare pentru susținerea unei lucrări protetice complete.
  • All-on-6: Implică plasarea a șase implanturi dentare într-o arcadă dentară pentru susținerea lucrării protetice.
 2. Amplasarea implanturilor:
  • All-on-4: Patru implanturi sunt poziționate strategic în zonele cu densitate osoasă mai mare, iar această distribuție strategică permite obținerea stabilității necesare.
  • All-on-6: Folosește șase implanturi pentru a oferi o bază solidă pentru lucrarea protetică și pentru a împărți sarcina de mestecare și forța masticatorie între un număr mai mare de implanturi.
 3. Grafturi osoase:
  • All-on-4: Este proiectat pentru a minimiza necesitatea de grafturi osoase. Distribuția strategică a implanturilor își propune să profite de zonele de os existente.
  • All-on-6: Poate fi preferat în cazurile în care pacientul are o pierdere semnificativă de os, deoarece un număr mai mare de implanturi poate contribui la acoperirea unor zone cu deficit de os fără a necesita proceduri suplimentare.
 4. Procedura chirurgicală și vindecare:
  • All-on-4: Este conceput pentru a fi mai rapid și mai puțin invaziv decât alte tehnici care implică un număr mai mare de implanturi. Aceasta poate duce la o recuperare mai rapidă.
  • All-on-6: Poate necesita o procedură chirurgicală mai complexă datorită numărului mai mare de implanturi, ceea ce ar putea influența timpul de vindecare.
 5. Costuri:
  • All-on-4: Poate fi mai accesibil din punct de vedere financiar, având în vedere utilizarea mai mică de implanturi și, implicit, reducerea costurilor asociate cu fiecare implant.
  • All-on-6: Ar putea implica costuri mai mari datorită utilizării unui număr mai mare de implanturi și a complexității procedurii.

Fiecare pacient este unic, iar decizia între All-on-4 și All-on-6 trebuie luată în funcție de necesitățile individuale, starea generală de sănătate și cantitatea de os disponibilă în arcada dentară. La Royal Smile Clinic evaluam cu atenție fiecare pacient astfel încât să recomandăm cea mai potrivită opțiune în funcție de situația sa specifică.

Vezi toate articolele aici :https://royalsmileclinic.ro/blog/

  Share:

  Lasă un răspuns