fbpx

Implantul Dentar

Royal Smile este o echipa de tineri specialiști pregătiți să redea zâmbetele oricărui pacient care ajunge să beneficieze de tratamentele noastre.

Una dintre modalitățiile de a asigura un zâmbet frumos este implantul dentar, cu rezultate sigure, fără riscuri sau complicații.

 

Ce sunt implanturile dentare? O soluție sigura și fără riscuri. 

 

Implanturile dentare sunt proceduri chirurgicale folosite pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Acestea constau în inserarea unui șurub de titan în osul maxilarului sau mandibulei, pe care se montează ulterior o coroană dentară personalizată.

Implantul dentar inlocuiește rădăcina naturală a unui dinte. Acesta oferă suportul pentru realizarea unei coroane, punți sau proteze cu sprijin implantar. Implanturile dentare moderne pot oferi un înlocuitor permanent care să mențină aspectul, simțul și funcția dințiilor naturali.

 

Implanturile dentare îmbunătăţesc calitatea vieţii

 

Vorbirea.
Atunci cand înlocuim dinţii lipsă cu proteze, dinţii pot aluneca în afara gurii. Muşchii feţei devin tensionaţi deoarece încearcă să ţină dinţii în acelaşi loc. Acest fapt rezultă, deseori, în tulburări de vorbire sau zgomote “click”. Implanturile dentare vă permit să vorbiţi cu încredere într-un ton relaxat și natural.

Confortul.
Implanturile dentare pot elimina numeroase inconvenienţe ale protezelor dentare parţiale şi detaşabile. Veţi elimina utilizarea de adezivi pentru proteze care trebuie reaplicaţi pe tot parcusul zilei. Nu trebui să vă mai acoperiţi gura atunci când râdeţi sau zambiţi de teamă că dinţii vor ieşi sau vor cădea.

Masticația.
Implanturile dentare au o eficienţă la mestecat comparabilă cu cea a dinţilor naturali. De aceea, pacienţii cu implanturi dentare pot să manânce o gamă largă de produse alimentare cu mai puţine dificultăţi decât pacienţii cu proteze parţiale sau complete. În plus, o proteză superioară completă acoperă cerul gurii şi reduce capacitatea de a gusta alimentele. Cu implanturi dentare cerul gurii este liber şi veţi putea simţi gustul mancării.

Aspectul.
Din moment ce implanturile dentare se simt şi funcţionează ca dinţii naturali, aspectul zâmbetului dumneavoastră o sa fie îmbunătăţit.

 

 

Realizarea unei lucrări dentare pe suport implantar necesită următorii pași:

Cosultatie preliminară – pacientul primeste trimitere catre un centru de radiologie pentru efectuarea unui CBCT ( Tomografie volumetrică tridimensională) pentru zona unde vor fi inserate implanturile.  In urma consultării CBCT-ului de către medicul chirurg, se stabileste data pentru efectuarea manoperei propriu-zise.

Inserarea implanturilor se face sub anestezie locală, este o manoperă care nu implică un stres deosibit deoarece nu este dureroasă, anestezia este identică cu cea necesară pentru orice manoperă stomatologică.  Durată de inserare a unui implant 30 minute.

10 zile post interveție – se indepartează firele de sutură.

6 luni post interveție – se fixeaza suruburile de vindecare peste implanturile inserate in os. Manopera executată sub anestezie .

La scurt timp 1-2 saptamâni dupa vindecarea gingiei se va lua prima amprenta pentru viitoarea lucrare protetică.

 

 

Igiena

De reținut că pacienții cu implanturi dentare este recomandabil să utilizeze pentru o igienizare corespunzătoare dușuri bucale alături de mijloacele obișnuite de igiena orală.

Controalele anuale asociate de igienizările profesionale aferente, radiografiile retroalveolare de control, permit o urmărire permanentă a situației implantului și a lucrării protetice.

În condițiile unei igiene corespunzătoare, a respectării controalelor anuale, prognosticul pentru tratamentul implantar este unul extrem de favorabil.

 

Intrebări frecvente:

Exista riscul ca implantul dentar sa fie respins?

Corpul nu respinge implantul dentar, asa cum ar putea reactiona cu un transplant de tesut moale, cum ar fi un plaman, inima sau rinichi. Asta nu inseamna ca implantul nu poate esua, dar se poate datora altor factori, cum ar fi o pozitionare gresita, plan de tratament incorect sau boli existente la pacient care pun in pericol implantul. Implanturile dentare sunt facute din titan, care este un material bio compatibil si care se integreaza in osul din jur si devine parte din corp. Titanul este folosit tot mai mult in domeniul medical pentru a inlocui parti ale corpului.

Se pot pune dinti in aceeasi zi?

Da. Totul depinde de stabilitatea primara a implantului, care e masurata in momentul inserarii implantului. In cazul in care aceasta este suficienta, implantul se poate incarca imediat si se pune o coroana provizorie in aceeasi zi.

O sa am provizorie?

Da, indiferent de caz, se va alege un tip de provizorie.